Bravčové špízy s guacamole

Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Guacamole je veľmi stará omáčka, ktorá sa vyrába najmä z limetky a avokáda. Korene tejto tradície siahajú až do aztéckej kultúry. Jej silnou stránkou je univerzálnosť, vďaka ktorej ju môžete kombinovať aj s mäsovými jedlami, ako v tomto recepte.

Suroviny

  • 200 g Bravčové mäso
  • 200 g Klobása
  • 1 Korenie
  • Rozmarín
  • 1 Limetka
  • Extra panenský olivový olej
  • Bobkové listy
  • podľa chuti Soľ a korenie
  • Príprava guacamole:
  • 1 Avokádo
  • 1 Rajčina
  • 1 Štipľavá paprika
  • baby cibule Polovica
  • trošku Rasca
  • Šťava z polovice citróna
  • 2 lyžice Extra panenský olivový olej
  • Nasekaný koriander alebo petržlen
  • Soľ a korenie
Postup

1. Začnime guacamole: V miske roztlačte vidličkou dužinu, pokvapkajte limetkovou šťavou a dochuťte olejom, soľou a korením.

2. Potom nakrájajte paradajky a cibuľu na kocky, nasekajte koriander a chilli, pridajte rascu a premiešajte.

3. Bravčové mäso nakrájajte na kocky, papriku očistite a nakrájajte, limetku nakrájajte na mesiačiky a klobásu na kúsky.

4. V tejto fáze napichujte mäso na špajdle, striedavo na kocky nakrájané bravčové mäso, kúsky klobásy, plátky limetky, papriky a bobkové listy, všetky špízy potrite olejom a okoreňte olejom a korením.

5. V tejto fáze položte gril na sporák.

6. Je čas zohriať tanier.

7. Teraz je čas dať špízy na gril a grilovať ich 7 minút z každej strany.

8. Nakoniec sú pripravené na podávanie s guacamole.