Cuketové a smažené kuracie špízy

Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Fritovanie a špízy patria k najfantastickejším veciam v kuchyni. Tento recept kombinuje obe, a to zdravým spôsobom, s ľahkou strúhankovou krustou, ktorá spája chrumkavé kuracie mäso s kolečkami čerstvej cukety.

Suroviny

  • 8 Tenké plátky kuracieho mäsa
  • 3 Cuketa
  • podľa chuti Strúhanka z chleba
  • 2 Vajcia
  • niekoľko listov Bazalka, petržlen a majoránka
  • podľa chuti Arašidový olej na smaženie
Postup

1. Najskôr odstráňte vrchné časti cukiet, umyte ich a nakrájajte na tenké plátky pomocou mandolíny.

2. Teraz nakrájajte kuracie mäso na plátky rovnakej hrúbky ako plátky cukety.

3. Potom striedajte plátky kuracieho mäsa a cukety.

4. V tejto chvíli si pripravte aromatickú zmes na obaľovanie zmiešaním strúhanky, nasekanej bazalky, petržlenovej vňate a majoránky.

5. Potom z plátkov cukety vytvorte rolky a 3 z nich napichnite na špajdle.

6. Špízy najprv obalte v rozšľahanom vajíčku a potom v strúhanke, pričom dbajte na to, aby na nich obalovacia zmes dobre priľnula.

7. V tejto chvíli zapnite sporák a položte naň priestrannú panvicu s vysokým okrajom.

8. Nalejte veľké množstvo arašidového oleja a zohrejte ho na 180°.

9. Teraz špízy opečte dozlatista a podávajte ich horúce.