Grilované chobotnice s citrusovým kaparovým dresinkom

Čas prípravy
25 Minúty
Čas varenia
12 Minúty
Sépia je alternatívou mäsa na grile, najmä v lete. Prečo im nedodať trochu šmrncu omáčkou zo sviežich citrusov?

Suroviny

  • 8 Sépie
  • 1 Kôra z jedného citróna
  • 1 Kôra a šťava z jedného pomaranča
  • 1 hrsť Kapary
  • niekoľko listov Petržlen
  • 1 strúčik Cesnak
  • podľa chuti Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Začnime tým, že sépie dobre očistíme.

2. Potom sépie vložte do misky so šťavou z jedného citróna, dvoma lyžicami extra panenského olivového oleja, olúpaným strúčikom cesnaku, soľou a korením.

3. Nechajte 20 minút odstáť a ochutnajte.

4. Zapnite sporák a položte naň horúcu platňu.

5. Teraz je čas smažiť sépie 5-7 minút z každej strany.

6. Prejdime k príprave dresingu: pomeľte vopred osolené kapary, pomarančovú a citrónovú kôru a trochu petržlenovej vňate.

7. Pridajte pomarančovú šťavu a niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja.