Houbové rizoto

Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
20 Minúty
Hubové rizoto je základným jedlom talianskej kuchyne a veľkou klasikou zimnej sezóny. Túto interpretáciu, v ktorej sa chuť húb prepája s jedmnou chuťou póru a chrumkavou štruktúrou slaniny, ocenia aj tradicionalisti.

Suroviny

  • 300 g Superjemná ryža
  • 300 g Huby
  • 2 Pór
  • 30 g Slanina
  • 2 lyžice Extra panenský olivový olej
  • 30 g Maslo
  • 1 pohár Biele víno
  • 1 l Vývar
  • 3 lyžice Nastrúhaný syr Grana
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Na začiatku očistite pór, odstráňte korene, vonkajšie listy a najtvrdšiu zelenú časť, potom ho umyte a nakrájajte na plátky.

2. Potom očistite a nakrájajte huby a slaninu nakrájajte na pásiky.

3. Vývar zohrejte v hrnci.

4. V tomto momente položte panvicu na sporák, pridajte olej, slaninu, pór a huby a nechajte všetky ingrediencie zhnednúť.

5. Je čas pridať ryžu a 1-2 minúty ju miešať drevenou varechou; prilejte biele víno a nechajte ho na silnom ohni odparovať.

6. Postupne prilievajte horúci vývar a za občasného miešania varte ryžu 15-18 minút.

7. Teraz je čas odstaviť rizoto z ohňa, kým je ešte mäkké a al dente, pridať kocky masla a strúhaný syr Grana a premiešať; nechať chvíľu odpočívať a podávať horúce.