Krevetové špízy s limetkou a ananásom a avokádovou salsou

Čas prípravy
40 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Kráľovské krevety, ananás a ľahká omáčka z gréckeho jogurtu a avokáda: tropické spojenie, ktoré prenesie vaše zmysly na karibskú pláž. Ideálny recept, ktorý sa skvelo hodí ako aperitív alebo druhý chod, napríklad práve počase letných večerov.

Suroviny

  • 12 Krevety
  • 2 Limetka
  • 8 Bobkové listy
  • Extra panenský olivový olej
  • Polovica ananásu
  • podľa chuti Soľ
  • Príprava avokádovej omáčky: -
  • 1 Jedno zrelé avokádo
  • 120 g grécky jogurt
  • niekoľko lístkov Mäta
  • 1 lyžica Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ a čierne korenie
Postup

1. Na začiatku krevety zbavte škrupín, vykostite ich a opláchnite pod tečúcou vodou.

2. Potom ich na 30 minút naložte do marinády z limetkovej šťavy, lyžice extra panenského olivového oleja, soli a korenia.

3. Ananás očistite a nakrájajte na malé mesiačiky.

4. Je čas napichnúť krevety na špíz a striedavo ich ozdobiť bobkovými listami, plátkami limetky a ananásu.

5. Teraz zapnite sporák a položte naň horúcu platňu. Špízy pečte na vysokom ohni niekoľko minút z každej strany.Potom ich prikryte a vložte do rúry.

6. Nakoniec je čas podávať špízy poliate omáčkou, ktorú získate rozmixovaním avokáda spolu s gréckym jogurtom, niekoľkými lístkami mäty, soľou, korením a lyžicou extra panenského olivového oleja.