Krevety a cuketové kvety tempura

Čas prípravy
40 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Japonská tradícia a talianska kuchyňa sa spájajú v tempure, suchej obalovanej zelenine s japonským pôvodom. Táto interpretácia obohacuje obe gastronomické kultúry: krevety objavujú neobvyklý súlad, zatiaľ čo klasické cuketové kvety sa stretávajú s neobvyklým cestom.

Suroviny

  • 12 Krevetie chvostíky
  • 12 Cuketové kvety
  • 1 žĺtok Vajce
  • 80 g 00 múka
  • 80 g Voda
  • podľa chuti Kocky ľadu
  • Dostatočný arašidový olej na smaženie
  • podľa chuti Soľ
Postup

1. Najprv vyšľahajte žĺtok a potom striedavo s múkou pridávajte vodu, kým nevznikne hladké cesto.

2. Cesto vložte do chladničky aspoň na pol hodiny.

3. Potom krevety očistite a umyte. Očistite tekvicové kvety, odstráňte stonku, omotajte ich okolo chvostov kreviet a upevnite ich dlhou drevenou špajdľou.

4. Teraz je čas postaviť panvicu na oheň, pridať arašidový olej a zohriať ho (180°).

5. Do cesta pridajte kocky ľadu, ponorte krevety a po niekoľkých kúskoch ich vložte do rozpáleného oleja a smažte ich dozlatista.

6. Potom ich nechajte odkvapkať na savom papieri a podávajte ich so sójovou omáčkou podľa chuti.