Mečúň v mandlovej kruste

Čas prípravy
8 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Drobené mandle uzatvárajú mečúňa do chrumkavej škrupiny, bez toho, aby zakryli jeho chuť. Tento recept ponúka zaujímavú alternatívu k obvyklej príprave na grile, s ktorou však zdieľa svoju jednoduchosť.

Suroviny

  • 4 plátky Mečúň
  • 1 Pomarančová kôra
  • 100 g Nasekané mandle
  • 2 plátky Chlieb z tvrdej pšenice
  • 2 lyžice syr Pecorino
  • niekoľko lístkov Mäta
  • niekoľko vetvičiek Majoránka
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Na začiatok dajte do mixéra chlieb bez kôrky, mandle, mätu, majoránku, pomarančovú kôru a syr. Mixujte, kým zmes nie je hladká.

2. Potom opečte plátky mečúňa s aromatickou zmesou strúhanky.

3. Zapnite horúcu platňu a potrite ju niekoľkými lyžicami extra panenského olivového oleja.

4. Nakoniec plátky mečúňa niekoľko minút opečte z každej strany na strednom ohni a posypte soľou a korením