Morský vlk feniklový

Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Morský vlk je ľahká a voňavá ryba. Skutočnosť, že je protagonistom mnohých diét, nás nesmie presvedčiť, že nie je lahodná. Skúste jeho arómu zvýrazniť pomarančovou kôrou a niekoľkými semienkami fenikla: získate vynikajúci druhý chod.

Suroviny

  • 4 Filety z morského vlka
  • 2 Fenikel
  • Pol pohára Biele víno
  • 30 g Maslo
  • 1 Pomarančová kôra nakrájaná na pásiky
  • 1 lyžica Olej
  • niekoľko lístkov Bazalka
  • 1 čajová lyžička Semienka feniklu
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Najprv bryndzové filety potrieme olivovým olejom, posypeme semienkami feniklu, polovicou nasekanej bazalky a niekoľkými malými prúžkami pomarančovej kôry, osolíme a okoreníme.

2. Potom očistite fenikel a nakrájajte ho na tenké pásiky.

3. Potom položte panvicu na sporák.

4. Pridajte maslo a nechajte ho rozpustiť.

5. Pridáme fenikel, 2 minúty podusíme, osolíme, zalejeme bielym vínom a necháme ho odpariť.

6. Potom fenikel odložte a na panvicu vložte filety z morského vlka; opečte ich z oboch strán, pridajte fenikel a posypte zvyšnou bazalkou a pomarančovou kôrou. Podávajte ihneď.