Omáčka Boscaiola

Čas prípravy
30 Minúty
Čas varenia
60 Minúty
Kytica jesenných vôní, z kríku priamo do jedla, s hubami, petržlenom, tymiánom a klobásou. Výrazná chuť omáčky Boscaiola, ktorú je lepšie ochutnať v sprievode pohára dobrého vína, oživí zmysly z letargie prvej zimy.

Suroviny

  • 500 ml Rajčinová omáčka
  • 100 g Sušené hríby
  • 200 g Mleté teľacie mäso
  • 50 g Klobása
  • niekoľko listov Petržlen
  • niekoľko listov Bazalka
  • niekoľko vetvičiek Tymián
  • 1 strúčik Cesnak
  • podľa chuti Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Sušené huby najprv namočte na pol hodiny do veľkého množstva teplej vody, pričom vodu počas tejto doby dvakrát vymeňte.

2. Potom zapnite sporák.

3. Do panvice dajte lyžicu extra panenského olivového oleja, cesnak a nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a tymián.

4. V tomto momente ich nechajte tri minúty ochutnať, potom pridajte scedené sušené huby a mleté teľacie mäso.

5. Nechajte smažiť 5 minút na silnom ohni, potom zalejte bielym vínom a nechajte odpariť.

6. Teraz pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie a pokračujte vo varení približne 45 minút.