Ramekiny s vajcami, hubami a cuketou

Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
15 Minúty
Cocottine sú malé panvice inšpirované francúzskou cocotte. Tento typ varenia umožňuje udržiavať stálu teplotu a rovnomerné šírenie tepla, ktoré zvýrazňuje chuť vajec, húb a cukety.

Suroviny

  • 4 Vajcia
  • 300 g Huby
  • 2 Malé cukety
  • 1 Scalogno
  • niekoľko lístkov Petržlen a bazalka
  • 4 plátky Syr Emmenthal
  • 2 lyžice Extra panenský olivový olej
  • 30 g Maslo
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Očistite a nakrájajte šampióny: nakrájajte cuketu na malé kocky, ošúpte a nakrájajte šalviu.

2. Na sporák postavíme panvicu s EVO a nakrájanou šalotkou a necháme ju podusiť, pridáme huby a cuketu a na silnom plameni ich niekoľko minút varíme dohneda, osolíme, okoreníme, odstavíme z platne a posypeme dopredu pripravenými bylinkami.

3. Zeleninu rozdelíme do malých panvíc potretých maslom, pridáme ementál nakrájaný na malé kúsky a na každú panvicu jedno vajce.

4. Varte na sporáku pri strednej teplote 8-10 minút.

5. Podávajte horúce v hrnci.