Šafránová omáčka s cuketou a slaninou

Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
30 Minúty
Farba šafránu, údená chuť špečáikov a sviežosť cukety sa mieša v omáčke, ktorá je pastvou pre oči a potešením pre chuťové poháriky. Vyskúšajte ju s cestovinami krátkeho tvaru, ako rýchly a lahodný prvý chod.

Suroviny

  • 300 g Cestoviny Penne
  • 80 g Na kocky nakrájaná šunka alebo slanina
  • 5 Stredne veľké cukety
  • 200 ml Smotana na varenie
  • niekoľko vetvičiek Tymián
  • 1 sáčok Šafrán
  • podľa chuti Extra panenský olivový olej
  • Polovina šalotky
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Je čas odstrániť špičky z cukiet, umyť ich a nakrájať na polmesiačiky. Potom nakrájajte šalotku

2. Potom zapnite sporák. Dajte na ňu veľkú nepriľnavú panvicu, pokvapkajte ju extra panenským olivovým olejom, a keď sa zohreje, pridajte šalotku.

3. V tomto momente zohrievajte asi dve minúty, potom pridajte slaninu: varte na strednom ohni 10 minút, potom pridajte cuketu a pokračujte vo varení asi 15 minút, tiež dochuťte soľou a korením.

4. Šafran rozpustite v smotane na varenie a pridajte k cuketám: prehrejte a ochuťte tymiánom.

5. Je čas uvariť cestoviny penne al dente a ochutiť ich omáčkou.