Sladkokyselá cuketa s píniovými orieškami, mätou a sušenými rajčinami

Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
35 Minúty
Druhý chod, ktorý je rýchly na prípravu, ideálny na uloženie do chladničky a podávaný vlažný: zásluhu má na tom kombinácia cukru a octu, ktorá okrem toho, že dodáva jedlu príjemnú sladkokyselú chuť, pomáha jedlu aj dlhšie vydržať.

Suroviny

  • 6 Stredne velké cukety
  • 6 Sušená rajčiny
  • 50 g Píniové oriešky
  • niekoľko lístkov Mäta
  • Jeden gombík Maslo
  • 2 lyžice Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ a korenie
  • Pol pohára Vínny ocot
  • 2 lyžice Cukor
Postup

1. Na začiatku z cukety odstráňte špičky, umyte ju a nakrájajte na tyčinky.

2. Je čas zapnúť horúcu platňu a položiť na ňu veľkú panvicu.

3. Pridajte maslo, olivový olej, strúčik cesnaku a polovicu mäty nasekanej nožom: niekoľko minút restujte, potom pridajte píniové oriešky a cuketu.

4. Pokračujte vo varení na miernom ohni bez pokrievky za častého miešania asi 20 minút, potom pridajte soľ, korenie a sušené paradajky nakrájané na kocky.

5. Zmiešajte cukor a ocot a zalejte cukety: nechajte zmes odparovať a varte ďalších 10 minút. V prípade potreby dochuťte soľou a podávajte teplé.