Steak z tuniaka s tymiánom, tekvicovými a slnečnicovými semienkami

Čas prípravy
8 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Jedlo venované tým, ktorí v kuchyni radi pracujú s kvalitnými surovinami a vždy hľadajú recepty, ktoré ich zvýraznia bez toho, aby zakryli ich chuť. V tomto recepte zostáva tuniak hlavným protagonistom, zatiaľ čo zmes nahrubo nasekaných semienok a korenia prispieva k obohateniu jeho chuti.

Suroviny

  • 1 400 g filé Tuniak
  • niekoľko vetvičiek Tymián
  • 30 g Tekvicové semienka
  • 30 g Slnečnicové semienka
  • 2 lyžice Extra panenský olivový olej
  • podle chuti Soľ a korenie
Postup

1. Tuniaka nakrájajte na 4 cm hrubé plátky, potrite olejom a posypte tymiánom, soľou a korením.

2. Potom nahrubo nasekáme tekvicové a slnečnicové semienka.

3. Potom obaľte plátky tuniaka v zmesi semienok.

4. Potom položte na sporák horúcu platňu.

5. Je čas ohriať sporák.

6. Teraz je čas smažiť na ňom tuniaka počas 3 minút a obracať ho zo všetkých strán.

7. Teraz je pripravený na krájanie a podávanie so zeleninou.