Tekvicová polievka

Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
0 Minúty
Typické jesenné jedlo formou aj ingredienciami. Neobvyklá kombinácia tekvice a gaštanov je vlastnej typická pre francúzsku kuchyňu. Chrumkavá slanina vyvažuje sladkosť základných ingrediencií a dodáva tomuto receptu správnu rovnováhu chutí.

Suroviny

  • 500 g Tekvica
  • 200 g Gaštany
  • 1 strúčik Cesnak
  • niekoľko vetvičiek Tymián
  • podle chuti Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ a korenie
  • 100 g Chrumkavá slanina
Postup

1. Začnite tým, že očistenú, zbavenú jadierok a olúpanú tekvicu vložíte do veľkého hrnca spolu s olúpanými gaštanmi, strúčikom cesnaku, štipkou soli, polovicou olúpaného tymiánu, dvoma lyžicami extra panenského olivového oleja a približne jedným litrom vody.

2. Potom zapnite sporák, postavte naň hrniec a varte na miernom ohni, kým sa tekvica nerozpadne a gaštany nezmäknú.

3. V tomto momente ju rozmixujte ručným mixérom, pridajte kvapku extra panenského olivového oleja, čerstvý tymián a korenie a podávajte v miskách s chrumkavou slaninou.