Zázvorové mäsové guličky z morských plodov

Čas prípravy
25 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
V tejto príprave, jej základom sú kráľovské krevety (manzzancolle) a morský ostriež, je čerstvosť mora oživený ostrou chuťou zázvoru, starobylého korenia, ktoré zažíva v mnohých súčasných receptoch novú mladosť. Milovníci morských plodov nebudú sklamaní, pretože táto kombinácia je skutočne vydarená.

Suroviny

  • 150 g Surová krevetová dužina
  • 150 g Filet z ostrieža (alebo morského vlka)
  • 2 plátky Nakrájaný bochník chleba
  • 1 Citrónová kôra
  • niekoľko vetvičiek Kôpor
  • 2 vetvičky Majoránka
  • 1 kus Zázvor
  • podľa chuti Soľ a korenie
  • 1 Vajce
  • 40 g Mandle nakrájané na plátky
  • podľa chuti Chlebové drobky
  • Arašidový olej
Postup

1. Na začiatku krevety očistite: odstráňte z nich škrupiny a chvosty a stiahnite ich z kože.

2. Potom ich opláchnite studenou vodou a nahrubo nakrájajte nožom.

3. V tejto fáze filety z morského vlka stiahnite z kože, zbavte ich kože a kostí a nakrájajte ich na malé kocky pomocou porcovacieho noža (veľký kuchynský nôž).

4. V mixéri rozmixujte plátky chleba bez kôrky s bylinkami a potom pridajte vajcia.

5. V miske zmiešajte rybie a mušľové mäso, ochuťte citrónovou kôrou, pridajte zázvorovú šťavu získanú nastrúhaním koreňa na kúsok bielej papierovej utierky a následným vyžmýkaním, potom dochuťte soľou a korením.

6. V tomto momente zmes doplňte pridaním chlebového a bylinkového krému a navlhčenými rukami vytvarujte malé guľky s priemerom 2 cm; ak je zmes príliš mäkká, spevnite ju pridaním niekoľkých polievkových lyžíc strúhanky. 

7. Potom guľky obaľte v strúhanke zmiešanej s mandľami.

8. Teraz je čas zapnúť sporák, dať naň priestranný kastról s veľkým množstvom arašidového oleja a smažiť pri teplote približne 170°. Podávajte ihneď.