Zeleninové ratatouille

Čas prípravy
25 Minúty
Čas varenia
25 Minúty
Ratatouille je príloha francúzskej tradície, veľmi podobná talianskej caponate. Vďaka svojej chuti, obohatenej o veľa druhov zeleniny a dusenie, je dokonalou prílohou k najrôznejším druhým chodom, ktorým dodá nádych vitality.

Suroviny

  • 3 Cuketa
  • 3 Mrkev
  • 2 Zemiaky
  • 1 Stredne veľký baklažán
  • 1 Paprika
  • 1 strúčik Cesnak
  • 3 listy Vavrín
  • podľa chuti Paprika
  • trošku Kari
  • podľa chuti Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ
Postup

1. Začnite šúpaním mrkvy a zemiakov a čistením ostatnej zeleniny.

2. Potom nakrájajte cuketu, zemiaky a baklažán na kocky, mrkvu na plátky a papriku na malé štvorčeky.

3. Zapnite horúcu platňu a položte na ňu veľkú panvicu.

4. V tomto momente pridajte niekoľko lyžíc extra panenského olivového oleja, cesnak, bobkový list, papriku a kari korenie a nechajte chute premiešať.

5. Pridajte zemiaky a papriky a varte približne 10 minút.

6. Teraz pridajte mrkvu, cuketu a baklažán a varte približne 40 minút.

7. Podávajte horúce.