Pre bezpečný on-line nákup
04.02.2014
Spoločnosť Whirlpool v spolupráci s portálom pricemania.sk pre svojich zákazníkov pripravila jednotný systém označovania autorizovaných predajcov, ktorý je zárukou bezproblémového nákupu na internete.

Čím nižšia cena, tým vyššie riziko

Aby ste sa nestali obeťou vynaliezavých špekulantov, spoľahnite sa na výber autorizovaných e-shopov, ktoré predávajú spotrebiče značky Whirlpool prostredníctvom jej oficiálneho zastúpenia, a taktiež v súlade s platnou legislatívou Slovenskej republiky. Nákupom spotrebiča cez internet od neovereného predajcu či za podozrivo nízku cenu riskujete rôzne nepríjemnosti.

Spotrebič je vyrobený pre iný ako slovenský trh

Tešíte sa na novú práčku, no keď vám ju kuriér privezie domov a rozbalíte ju, zostanete nemilo prekvapený. Napríklad, ovládací panel nemusí obsahovať označenia jednotlivých programov a funkcií v slovenčine, resp. prostredníctvom jednoduchých ikoniek, ale v inom jazyku. Rovnako aj programové vybavenie dovezeného modelu nemusí byť zhodné s tým, ktorý je vyrobený pre náš trh. V prípade poruchy dovezeného spotrebiča riskujete taktiež komplikácie pri jeho servise. Najčastejšie ide o nedostupnosť náhradného dielu, kvôli ktorému sa môže oprava predĺžiť aj na niekoľko mesiacov. K takémuto spotrebiču tiež nie je možné dokúpiť certifikát k predĺženiu záruky na obdobie dlhšie, ako sú zákonom stanovené dva roky.

Chýba návod na použitie v slovenčine ALEBO PRÍSLUŠENSTVO

Tým, že pri výrobe tohto spotrebiča sa predpokladalo, že bude zákazníkovi predaný iba na trhu, pre ktorý bol pôvodne určený, v pribalenej dokumentácii nenájdete návod na použitie v slovenskom jazyku, čo vám môže skomplikovať inštaláciu či každodennú prevádzku spotrebiča. Môže sa tiež stať, že spotrebič dostanete bez príslušenstva, ktorým by mal byť, za normálnych okolností, automaticky vybavený (odlišný typ prívodovej hadice pri práčkach, počet a typ poličiek a priečinkov v chladničkách, rukoväť zapekacieho taniera či parná nádoba pri mikrovlnných rúrach a pod.)

Neuhradením recyklačného poplatku zaťažujete slovenskú prírodu

Pri predaji spotrebičov, ktoré nie sú určené na slovenský trh, internetový predajca neuhrádza zákonný recyklačný poplatok, resp. poplatok za zhodnotenie elektronického odpadu. Touto problematikou sa zaoberá združenie výrobcov elektrospotrebičov ENVIDOM, ktorého členom je aj spoločnosť Whirlpool. ENVIDOM sa stará o zber a recykláciu elektroodpadu z bielej techniky a elektrických a elektronických nástrojov. Viac informácií o recyklácii elektroodpadu nájdete na www.envidom.sk

Podporujete rast HDP krajiny, z ktorej bol spotrebič dovezený

Niektorí neautorizovaní predajcovia umelo znižujú cenu spotrebiča aj tým, že neuhrádzajú daň z pridanej hodnoty, čím oslabujú výkonnosť slovenskej republiky a zároveň podporujú rast hrubého domáceho produktu v krajine, z ktorej spotrebič doviezli.

Zoznam autorizovaných e-shopov značky Whirlpool na Slovensku

DATART               www.datart.sk