Panna cotta s kávou a kardamonom

Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
10 Minúty
Keď hovoríme o pudingoch, ako prvý nás napadne pannacotta, puding, ktorý sa zrodil v Piemonte, ale dnes je preslávený po celom svete. To však neznamená, že už nemôže ohromiť: na vytvorenie lahodnej verzie stači jedna lyžička instantnej kávy.

Suroviny

  • 1/2 l Vysokotučná smotana
  • 80 g Cukor
  • 1 lyžica Rozpustná káva
  • 10 g Želatinové listy
  • 2 Kardamonové lusky
  • 1 fazuľa Vanilka
  • Oblátky
Postup

1. Začnite zmäkčením plátkov želatíny v studenej vode.

2. Potom položte panvicu na sporák.

3. V tomto momente nalejte do hrnca smotanu spolu s cukrom, kardamónovými strukmi a vanilkovým luskom rozpoleným na polovicu.

4. Priveďte do varu.

5. Teraz pridajte scedenú a vyžmýkanú želatínu a rozpustnú kávu.

6. Potom zmes preceďte do formičiek, nechajte vychladnúť a uložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.

7. Nakoniec koláč podávajte ozdobený oblátkami.