Klasické indonézske jedlo pripravené a odľahčené v stredomorskom štýle, ideálne na spoločné chvíle s blízkymi

Suroviny
- Organické kuracie prsia 400 g
- Mandľová múka 100 g
- Arašidové maslo 2 polievkové lyžice
- Sójová omáčka 2 polievkové lyžice
- Šalotka 2
- Limetka 1
- Morská soľ štipka
- Bambusové špízy 8
- Slnečnicový olej 2 polievkové lyžice

Postup
1. Kuracie mäso nakrájajte na dlhé tenké pásiky.
2. Kuracie prúžky navlečte na tyčinky.
3. Do misky dajte mandľovú múku.
1. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step1]()

1. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step1]()

2. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step2]()

2. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step2]()

3. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step3]()

3. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step3]()

4. Pridajte arašidové maslo a sójovú omáčku.
5. Šalotku nakrájajte nadrobno a pridajte ju do zmesi.
6. Lžičkou zmes naneste na špízy.
4. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step4]()

4. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step4]()

5. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step5]()

5. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step5]()

6. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step6]()

6. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step6]()

7. Špízy poukladajte na tanier určený na prípravu Crisp Fry v mikrovlnnej rúre.
8. Vložte tanier do zárezu.
9. Nastavte funkciu Crisp Fry, zadajte hmotnosť a stlačením tlačidla Start začnite varenie.
7. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step7]()

7. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step7]()

8. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step8]()

8. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step8]()

9. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step9]()

9. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step9]()

10. Medzitým vyšľahajte limetkovú šťavu s olejom a soľou.
11. Po uvarení špízy vyberte.
12. Podávajte posypané morskou soľou a poliate limetkovou omáčkou.
10. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step10]()

10. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step10]()

11. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step11]()

11. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step11]()

12. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step12]()

12. ![Kuracie satay obalené v bezlepkovej mandľovej múke - step12]()
