Kura na olivách a pomarančoch

Čas prípravy
120 Minúty
Čas varenia
40 Minúty
Už samotný názov tohto receptu evokuje gurmánsku rafinovať a jeho chuť nikdy nezradí prvý dojem. Je to ideálny druhý chod k dôležitej večeri, najmä ak chcete získať hodnotu za peniaze.

Suroviny

  • 1 Kuracie prsia
  • 1 Pomaranč
  • 2 lyžice Teggiasche alebo tmavé olivy naložené v oleji
  • 1 vetvička Cherry rajčiny
  • polovica pohára Biele víno
  • 1 vetvička Majoránka
  • niekoľko lístkov Šalvia
  • niekoľko vetvičiek Tymián
  • 1 hřebíček Cesnak
  • podľa chuti Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Kuracie mäso najprv niekoľko hodín marinujeme v bielom víne, pomarančovej kôre, polovici byliniek a polievkovej lyžici oleja.

2. Potom do panvice pridajte lyžicu extra panenského olivového oleja, šalviu, majoránku a tymián (časť si nechajte bokom na neskôr) a strúčik cesnaku; niekoľko minút povarte a potom na ne položte dve polovice kurčaťa vybraté z marinády.

3. V tejto fáze kuracie mäso opečte z oboch strán, pridajte pomarančovú šťavu a olivy a prikryté pokrievkou varte približne pol hodiny.

4. Pridajte aj cherry paradajky nakrájané na štvrtiny a zvyšné bylinky a varte na miernom ohni asi 5 minút.