Pyré s tymiánovou brokolicou a karfiolom

Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
22 Minúty
Ak je pravda, že nie každý má rád brokolicu a karfiol, skúste ich dať na stôl prezlečené za jemné pyré: stačí kvapka EVO a táto pochúťka si podmaní každého, aj mladšie ročníky.

Suroviny

  • 500 g Ružičky brokolice
  • 500 g Karfiol
  • 1 strúčik Cesnak
  • niekoľko vetvičiek Tymián
  • 4 lyžice Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Začnite očistením brokolice a karfiolu a odstránením najtvrdších častí stonky. Rozdeľte ich na ružičky.

2. V tejto chvíli postavte panvicu na sporák, pridajte 1 liter vody, strúčik cesnaku, niekoľko lístkov tymiánu a soľ.

3. Priveďte do varu a odstráňte strúčik cesnaku.

4. Je čas pridať ružičky brokolice a karfiolu.

5. Varte 12-15 minút do mäkka; rozmixujte ručným mixérom, pričom po troškách pridávajte olej. Teraz ju ochuťte nasekaným tymiánom a korením.