Rýchla rybacia polievka

Čas prípravy
15 Minúty
Čas varenia
0 Minúty
Morské plody našťastie nie sú výsadou leta. V tejto rýchlej polievke nájdete krevety, malé sépie, škorpióny, gurnády a malé kalamáre. Čo v nej chýba? Silný krajec opečeného chleba, ktorý si môžete namočiť do tejto lahodnej teplej polievky.

Suroviny

  • 1.500 kg Veľmi čerstvé rôzne ryby (červené ryby, gurmán, sépie, chobotnice, krevety)
  • 1/2 sáčku Šafrán
  • 1 stonka Zeler
  • Polovica Mrkva
  • baby cibule Pór
  • 1 kus Fenikel
  • 4 Zrelé a pevné rajčiny
  • 1 malý zväzok Petržlen
  • 2 lyžice Extra panenský olivový olej
  • 1 pohár Biele víno
  • podľa chut Soľ a korenie
Postup

1. Najprv očistite kalamáre a kalamáre; rozdeľte ich na dve časti. Krevetám odstráňte chvosty, umyte ich a odložte bokom. Rybu vyfiletujte a nakrájajte na plátky.

2. Teraz paradajky ošúpte, odstráňte semienka a dužinu nakrájajte. Zeler, pór, mrkvu a fenikel očistite a nakrájajte na kocky.

3. Na sporák postavte hrniec s 1 litrom vody, vínom a soľou, paradajkami a nakrájanou zeleninou.

4. Potom priveďte do varu, pridajte sépie a chobotnice, rybie steaky, krevety a šafran.

5. Varte 15 minút.

6. Odstavte z ohňa, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou, trochou mletého korenia a pokvapkajte olejom.

7. Podávajte teplé, prípadne s plátkami opečeného chleba.