Teľacie kolienko s pomarančom a rozmarínom

Čas prípravy
10 Minúty
Čas varenia
140 Minúty
Bohatý a chuťovo výrazný druhý chod, kde chutné mäso teľacieho stehna zjemňuje svieža vôňa pomaranča. Vyskúšajte ho k zimnému obedu: jeho neodbytná vôňa vám hneď roztancuje chuťové poháriky.

Suroviny

  • 1 Teľacie koleno
  • 2 dl Biele víno
  • 1 Pomaranč
  • 20 g Maslo
  • 1 Cibuľa
  • 1 Stonka zeleru
  • 1 Mrkva
  • 2 vetvičky Rozmarín
  • Soľ a korenie
Postup

1. Na predjedlo očistite a nakrájajte mrkvu, zeler a cibuľu na kocky; odstráňte pomarančovú kôru (len oranžovú časť) a odložte ju bokom, vytlačte šťavu.

2. Potom dajte na sporák hrniec s 1,5 litra vody, pridajte šunku a soľ a priveďte do varu. Odstráňte penu, ktorá sa vytvorí na povrchu

3. Potom pridajte všetky prísady a varte 2 hodiny, pričom vodu nechajte odpariť a v poslednej fáze varenia šunku otočte.

4. Je čas vybrať šunku a scediť tekutinu z varenia.

5. Nakoniec podávajte s dusenou zeleninou.