Vaječná omáčka s cuketou

Čas prípravy
5 Minúty
Čas varenia
20 Minúty
Tajomstvom prípravy dobrých cestovín je okrem varenia "al dente" aj omáčka, ktorá je si zaslúžila svoje meno. Táto omáčka z cukety a baklažánu, ktorá má rustikálnu a domácu chuť, je jednou z nich. Ideálne riešenie, ako si pripraviť vegetariánske, ale lahodné jedlo.

Suroviny

  • 300 g Rajčinová omáčka
  • 1 Baklažán
  • 2 Cuketa
  • 1 strúčik Cesnak
  • niekoľko vetvičiek Bazalka a majoránka
  • 3 lyžice Extra panenský olivový olej
  • podľa chuti Soľ a korenie
Postup

1. Začnite očistením a nakrájaním baklažánu a cukety na kocky.

2. Potom položte panvicu na sporák.

3. Teraz je čas pridať olej, cesnak a niekoľko listov, baklažán a cuketu a smažiť 3-4 minúty.

4. Potom pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie a pokračujte vo varení asi 15 minút.

5. Po dokončení varenia odstráňte strúčik cesnaku a posypte ho lístkami bazalky a majoránky.