Ak je pravda, že nie každý má rád brokolicu a karfiol, skúste ich dať na stôl prezlečené za jemné pyré: stačí kvapka EVO a táto pochúťka si podmaní každého, aj mladšie ročníky.
![Pyré s tymiánovou brokolicou a karfiolom ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/9282b9e5-f2ec-4068-b678-59e907f4f104/image/06900e17-mashed_thyme_broccoli_and_cauliflower-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Suroviny
- Ružičky brokolice 500 g
- Karfiol 500 g
- Cesnak 1 strúčik
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Extra panenský olivový olej 4 lyžice
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Začnite očistením brokolice a karfiolu a odstránením najtvrdších častí stonky.
Rozdeľte ich na ružičky.
2. V tejto chvíli postavte panvicu na sporák, pridajte 1 liter vody, strúčik cesnaku, niekoľko lístkov tymiánu a soľ.
3. Priveďte do varu a odstráňte strúčik cesnaku.
4. Je čas pridať ružičky brokolice a karfiolu.
5. Varte 12-15 minút do mäkka; rozmixujte ručným mixérom, pričom po troškách pridávajte olej. Teraz ju ochuťte nasekaným tymiánom a korením.