Najväčšia klasika zo zimných pochúťok, ktorá zahreje chladné popoludnie v objatí čokolády. Lákavé občerstvenie, ktoré je dokonca zdravé: škorica so svojou štipľavou vôňou je prírodným liekom proti prvému prechladnutiu v sezóne.
![Škoricová čokoláda ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/c088cecb-4045-4909-a036-317e78716577/image/41790706-cinnamon_chocolate-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Suroviny
- Cukor 6 rovných lyžíc
- Kukuričná múka 6 kopcovitých lyžíc
- Nesladený kakaový prášok 6 kopcovitých lyžíc
- Horúca čokoláda 100 g
- Škoricový prášok podľa chuti
- Mlieko podľa chuti
Postup
1. Použite nôž, ktorým nahrubo nasekáte čokoládu a vložíte ju do mixéru s cukrom, kukuričným škrobom, škoricou a kakaom: nechajte mixér v prevádzke, kým sa zmes nepremení na jemný prášok.
2. Zapnite sporák.
3. Postavte na sporák panvicu, do zmesi nalejeme 800 ml mlieka a varíme, pokiaľ sa zmes nerozvarí a čokoláda sa nestane hustou a krémovou. Konzumujte horúce.