Jedlo venované tým, ktorí v kuchyni radi pracujú s kvalitnými surovinami a vždy hľadajú recepty, ktoré ich zvýraznia bez toho, aby zakryli ich chuť. V tomto recepte zostáva tuniak hlavným protagonistom, zatiaľ čo zmes nahrubo nasekaných semienok a korenia prispieva k obohateniu jeho chuti.
![Steak z tuniaka s tymiánom, tekvicovými a slnečnicovými semienkami ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/973325d1-1183-4435-b899-78f57bbf4255/image/d9d812d0-tuna_steak_with_thyme_pumpkin_and_sunflower_seeds-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Suroviny
- Tuniak 1 400 g filé
- Tymián niekoľko vetvičiek
- Tekvicové semienka 30 g
- Slnečnicové semienka 30 g
- Extra panenský olivový olej 2 lyžice
- Soľ a korenie podle chuti
Postup
1. Tuniaka nakrájajte na 4 cm hrubé plátky, potrite olejom a posypte tymiánom, soľou a korením.
2. Potom nahrubo nasekáme tekvicové a slnečnicové semienka.
3. Potom obaľte plátky tuniaka v zmesi semienok.
4. Potom položte na sporák horúcu platňu.
5. Je čas ohriať sporák.
6. Teraz je čas smažiť na ňom tuniaka počas 3 minút a obracať ho zo všetkých strán.
7. Teraz je pripravený na krájanie a podávanie so zeleninou.