Tajomstvom prípravy dobrých cestovín je okrem varenia "al dente" aj omáčka, ktorá je si zaslúžila svoje meno. Táto omáčka z cukety a baklažánu, ktorá má rustikálnu a domácu chuť, je jednou z nich. Ideálne riešenie, ako si pripraviť vegetariánske, ale lahodné jedlo.
![Vaječná omáčka s cuketou ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/8ac25284-0218-4af2-b860-e33a43023476/image/8dc60a34-eggplant_and_zucchini_sauce-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Suroviny
- Rajčinová omáčka 300 g
- Baklažán 1
- Cuketa 2
- Cesnak 1 strúčik
- Bazalka a majoránka niekoľko vetvičiek
- Extra panenský olivový olej 3 lyžice
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
1. Začnite očistením a nakrájaním baklažánu a cukety na kocky.
2. Potom položte panvicu na sporák.
3. Teraz je čas pridať olej, cesnak a niekoľko listov, baklažán a cuketu a smažiť 3-4 minúty.
4. Potom pridajte paradajkovú omáčku, soľ a korenie a pokračujte vo varení asi 15 minút.
5. Po dokončení varenia odstráňte strúčik cesnaku a posypte ho lístkami bazalky a majoránky.