Z jednoduchej ingrediencie, akou je baklažán, sa správnou kombináciou byliniek a korenín stane niečo jedinečné, čo pri ochutnávaní tohto jednoduchého, ale zaujímavého receptu vytvorí kolotoč zážitkov.
Vegánske
Vegetariánska
Pescetariánska
Všežravé
Suroviny
Baklažán 600 g
Rasca 1/2 čajovej lyžičky
Kurkuma 1/2 čajovej lyžičky
Kôpor 1 štipka
Koriander 1 štipka
Petržlenová vňať 1 štipka
Slnečnicový olej 4 polievkové lyžice
Pražený sezam 1 polievková lyžica
Soľ
Postup
1. Baklažány rozrežte pozdĺžne na štvrtiny a položte ich na vhodný tanier na varenie v mikrovlnnej rúre.
2. Korenie zmiešajte v miske
3. Baklažán pokvapkajte olejom a posypte korením.
1.
1.
2.
2.
3.
3.
4. Nastavte varenie s funkciou ventiláciou na 200 °C a čas na 25 minút.
5. Vložte baklažán a stlačením tlačidla Start spustite varenie
6. Medzitým nasekáme koriander, kôpor a petržlenovú vňať.
4.
4.
5.
5.
6.
6.
7. Keď je baklažán upečený, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
8. Lyžicou odstráňte dužinu zo šupky
9. Rozdrvte vidličkou, aby ste získali zrnitú kašu
7.
7.
8.
8.
9.
9.
10. Pridajte nasekané bylinky a preložte do misky
11. Posypte opečenými sezamovými semienkami a podávajte s plátkami chleba.
10.
11.
10.
11.
Súvisiace spotrebiče:
Mikrovlnné rúry Whirlpool: výborné výsledky za kratší čas
Vyberte si zo širokej ponuky vstavaných a voľne stojacich mikrovlnných rúr Whirlpool. Pečte, grilujte, vysmážajte a ohrievajte jedlo rýchlejšie a dokonalejšie.